Obiecałam przepis na grzybki po prowansalsku-
To dla Ciebie Iwonko-i dziekuję za wszystkie miłe dla serca,
pozostawione komentarze.
Ściskam i również życzę wspaniałego tygodnia.
Ugotowac 1 kg grzybów (np. pieczarki)
składniki:
0,25 l oliwy
0,25 l octu winnego
5 liści laurowych
1 główka czosnku
gruba sól - garśc
garśc całego pieprzu.
Zalewa:
Całośc gotowac 20 minut, włożyc do dużego słoja - tudzież kamionki,
zalac zaprawą - wywarem, zostawic do wystygnięcia, odstawic na kilka dni do lodówki.
zalac zaprawą - wywarem, zostawic do wystygnięcia, odstawic na kilka dni do lodówki.
***SMACZNEGO**
na deser proponuję
ciasto ze śliwkami
u mnie, każdego tygodnia przed weekendem
jakaś "blaszka" z ciastem zawsze jest
nazywam to-"dom pachnący ciastem"
Przepis zabieram, napisz czy to ząbek czy jednak główka czosnku?
OdpowiedzUsuńWitam, witam tak sobie przegladam moje starsze posty i widze zainteresowanie grzybeczkami :) otoz to ma byc cala głowka czosnku - jak z pewnoscia wiesz kuchnia prowansalska bardzo lubi czosnek.pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuń