Marcysia i Bejbi

Dużo się zmieniło.... Marcysia odeszła za Tęczowy Most ..... Bejbi jest ze mną nadal, borykamy się z jej lękami i traumą jaką ma po przejściach ale ma kochający domek i najlepiej w nim się czuje, pomału wracam do Blogowania, mam dużo prac do pokazania, zapraszam do odwiedzania strony a więc do zobaczenia

my

my

Powitanie

Kimkolwiek jesteś
Skądkolwiek przybywasz
I dokądkolwiek zmierzasz
W I T A J

wtorek, 11 września 2012

Grzybki po prowansalsku

Obiecałam przepis na grzybki po prowansalsku-

To dla Ciebie Iwonko-i dziekuję za wszystkie miłe dla serca,
pozostawione komentarze.
Ściskam i również życzę wspaniałego tygodnia.

Ugotowac 1 kg grzybów (np. pieczarki)
składniki:
0,25 l oliwy
0,25 l octu winnego
5 liści laurowych
1 główka czosnku
gruba sól - garśc
garśc całego pieprzu.
Zalewa:
Całośc gotowac 20 minut, włożyc do dużego słoja - tudzież kamionki, 
zalac zaprawą - wywarem, zostawic do wystygnięcia, odstawic na kilka dni do lodówki.
***SMACZNEGO**

na deser proponuję
ciasto ze śliwkami 
u mnie, każdego tygodnia przed weekendem
jakaś "blaszka" z ciastem zawsze jest
nazywam to-"dom pachnący ciastem"


2 komentarze:

  1. Przepis zabieram, napisz czy to ząbek czy jednak główka czosnku?

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, witam tak sobie przegladam moje starsze posty i widze zainteresowanie grzybeczkami :) otoz to ma byc cala głowka czosnku - jak z pewnoscia wiesz kuchnia prowansalska bardzo lubi czosnek.pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń