Witajcie
cały czas cos tworzę, ale musicie cierpliwie poczekac na efekt końcowy :)
dla poprawienia humoru podaje przepis na:
PAPRYKĘ po prowansalsku PIECZONĄ W PIECU
składniki: np. 4 duże papryki, 3 - 4 ząbki czosnku, oliwa, sól, pieprz, pietruszka zielona
umyte papryki włożyc do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
(mają stac na ogonkach równo ścietych)
piec 1 godz., zostawic w piecu do wystygnięcia
czosnek zmiażdżyc połączyc z pietruszką solą i pieprzem zalac oliwą
paprykę wyjąc z pieca delikatnie otworzyc, wyjąc gniazda nasienne i zdjąc skórę
płaty włożyc do salaterki przekładając warstwami z czosnkiem
można jeszcze dodatkowo polac oliwą/ włożyc do lodówki (na salaterkę nałożyc folię)
serwowac na drugi dzień z wędliną
*** p y c h o t k a - s m a c z n e g o ***
następnym razem podam przepis na grzybki po prowansalsku, kogoś to interesuje?
pozdrawiam ciepło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz