Witajcie
tak jak obiecałam, będę się "produkować" co jakiś czas. Tym razem udało mi się zrobić zakładeczkę do książki, mała rzecz a ile radości sprawiła obdarowanemu.
Za parę dni biorę się za zrobienie domowego kiszonego barszczu, taki jest najlepszy. Mam nadzieję, że moim gościom będzie smakować.
a oto przepis:
duży słój, 5 litrów przegotowanej letniej wody z dodatkiem 2 łyżek soli i 2 łyżek cukru
3 kg średniej wielkości buraków, cała jarzyna jak do rosołu, kilka ząbków czosnku, kminek
na wierzch zawsze kładę kawałek suchego chleba żeby się szybciej zakisiło
pycha polecam, barszcz jest tak pyszny, że mam do słoja włożoną słomkę i tak sobie piję.
no dobra teraz kolejna próba zamieszczenia zdjęcia
huraaaaa udało się ale jestem z siebie dumna
dobrej nocy i do następnej prezentacji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz